De levensduur van een kunstgrasveld is ongeveer tien tot twaalf jaar, waarna het hele veld moet worden vernieuwd. De oude kunstgrasmat kan worden gerecycled. Als restmateriaal blijft de rubberkorrel over. De korrel is nog steeds goed bruikbaar, maar vanwege het verlies aan elastische eigenschappen niet altijd voor kunstgrasvelden.
CEYES en Joosten Ecodak ontwikkelden het circulaire CE Green City Panel dat als basis voor een groendak kan dienen. Het compleet uit rubberkorrels geproduceerde paneel heeft zowel een drainerende als een rententiefunctie voor groene daken. Na een regenbui blijft ongeveer 20 liter water in het paneel achter. Is het droog, dan verdampt het water en zorgt het op een zomersedag voor een koelende werking.
Groendaken nemen CO2 op, wat compenseert. Voor de productie van een CE Green City Panel met rubberkorrels is slechts 6,14 kg CO2 per m2 nodig, terwijl het evenwicht tussen productie en opname van CO2 slechts vier tot acht jaar is. Met een levensduur van 100+ jaar is het dakpaneel een zeer milieuvriendelijke oplossing en het paneel zelf is weer 100% recyclebaar.
De basis van de circulaire economische toepassing van rubber ligt in kleinschalige en lokale verwerking; lokaal verwerken is milieuvriendelijker. Om grote transportafstanden te voorkomen wil CEYES, deel uitmakend van de C 40 Cities Climate Leadership Group, bij grote steden makkelijk verplaatsbare CEYES HUBS neerzetten.